Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σχετικά με την πρόβλεψη του σχέδιου νόμου για την Ε.Α.Ε για έλεγχο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ από τις Δ.Ε.Δ.Ε.Α των Π.Δ.Ε

Αναφορικά με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το αν και κατά πόσον τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή τίθενται υπό την εποπτεία κάποιων "Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών",όπως αναφέρεται προφανώς εκ παραδρομής σε κάποιες ανακοινώσεις συλλόγων εκπαιδευτικών, πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:
1ον) H περίπτωση η, της παραγράφου 3, του άρθρου 4, του σχεδίου νόμου για την Ε.Α.Ε αναφέρει:
"Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ανά τρίμηνο υποβάλουν έκθεση λειτουργίας στις περιφερειακές δ/νσεις όπου ελέγχονται από την Ε.Δ.Ε.Α. οι γνωματεύσεις ανά κατηγορία αναπηρίας ή ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης , σύμφωνα και με το προσωπικό που στελεχώνει τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ., καθώς και το σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στις σχολικές μονάδες περιοχής ευθύνης του. Εν συνεχεία ο περιφερειακός δ/ντής με τις δικές του παρατηρήσεις αποστέλλει τις εκθέσεις στην Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τελική αποτίμηση του έργου τους."

Καθίσταται σαφές λοιπόν πως ο νομοθέτης ομιλεί για τη "Δευτεροβάθμια Ειδική Διαγνωστική  Επιτροπή Αξιολόγησης(Δ.Ε.Δ.Ε.Α)", η οποία και λειτουργεί έως τώρα στις Π.Δ.Ε  και όχι για κάποια άλλη επιτροπή φέρουσα τον τίτλο: "Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή".
2ον) Όπως πληροφορούμεθα το ως άνω περιεχόμενο της περίπτωσης η, της παραγράφου 3, του άρθρου 4, θα αλλάξει, καθόσον το Υπουργείο έχει αντιληφθεί πως αν παραμείνει ως έχει  θα επιφέρει στρεβλώσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην ομαλή λειτουργία των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Βασίλης Βούγιας
16/5/2014
Πηγή : Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου